Atractii turistice in apropierea pensiunii

   Orasul Campulung este situat la 54 de km de Pitesti - legat de Bucuresti de o autostrada de 110 km - si la 87 de km de Brasov, printr-una din cele mai spectaculoase (si efervescente, din punct de vedere turistic, construindu-se aici, in ultimii ani, sute de pensiuni turistice) trecatori montane din Romania - Culoarul Rucar-Bran.

   Comuna Leresti, calificata drept comuna turistica inca de pe vremea regimului comunist, este situata la limita nordica a municipiului Campulung, pe valea Raului Targului, unul din afluentii Argesului. Din soseaua nationala care leaga Campulung de Brasov, se desprinde o ramificatie, asfaltata, de 16 km, care face legatura - strabatand comuna de la sud la nord - cu barajul si lacul de acumulare Rausor si, apoi, cu cabana Voina de la poalele muntilor Iezer Papusa - o zona turistica de traditie pentru pasionatii de drumetii montane. Tot spre Brasov, la 20 de km, se afla Cheile si Pestera Dambovicioarei (imaginea 1) precum si zona de acces in Parcul National Piatra Craiului. La inca 40 de km se afla Castelul Bran - celebru in toata lumea pentru povestile cu Dracula – in jurul caruia s-a dezvoltat zona turistica cu zeci de pensiuni si moteluri Bran-Moeciu, si in care s-a amenajat si o partie de schi.

   Zona se extinde cu rapiditate catre nord, spre Leresti, integrand, deja, comunele Rucar si Dragoslavele, adica ultimele localitati inainte de Campulung, venind dinspre Brasov. La cca 50 de km spre vest se afla un alt punct de atractie turistica, municipiul Curtea de Arges, vechea capitala a Tarii Romanesti de dupa Campulung, unde se afla constructii medievale celebre (Manastirea Curtea de Arges) si din care se poate porni pe soseaua Transfagarasana, de departe cea mai spectaculoasa din Romania, traversand muntii spre Transilvania la altitudini de peste 2000 m peste nivelul marii. Ca locatie pentru dezvoltarea unei structuri de primire a turistilor, comuna Leresti prezinta si marele avantaj al proximitatii Municipiului Campulung Muscel, care ofera confortul si siguranta civilizatiei – cabinete medicale diverse dar si un spital foarte mare, doua supermaketuri, piete, zona comerciala, facilitati culturale, spatiu de promenada, etc. toate acestea la o departare de numai 4 km.

   Barajul Rausor, amenajat pe albia Raului Targului, in anul 1987, pe nucleu intern de argila; este proiectat pentru producerea de energie electrica, alimentarea cu apa si irigatii. Inaltimea este de 120 m, lungimea coronamentului este de 380 m, iar volumul de apa acumulat este de 60 milioane metri cubi.

   Manastirile Corbii de Piatra, Namaiesti si Cetatuia lui Negru Voda sunt asezaminte monahale rupestre aflate in apropierea pensiunii Jupanitei. Manastirea Corbi se afla pe soseaua Campulung - Curtea de Arges la cativa Km de Campulung. Biserica Namaiesti este situata in localitatea cu acelasi nume situata la 10 km de pensiune iar Cetatuia este situata pe soseaua Campulung - Targoviste, in localitatea Cetateni (la 20 de km de Campulung).  Aceasta din urma este cladita pe varful undei stanci in sec. XIII - XIV.

 


Castelul Bran


Pestera Dambovicioara

free counters

  • Atractii turistice

    Orasul Campulung este situat la 54 de km de Pitesti - legat de Bucuresti de o autostrada de 110 km - si la 87 de km de Brasov, printr-una din cele mai spectaculoase (si efervescente, din punct de vedere turistic, construindu-se aici, in ultimii ani, sute de pensiuni turistice) trecatori montane din Romania - Culoarul Rucar-Bran.

  • Mausoleul Mateias

    In epoca moderna, la Câmpulung si în împrejurimi, ostasii români au dus, în 1916, în primul razboi mondial, lupte grele împotriva trupelor puterilor centrale. Mausoleul de pe muntele Mateias – ridicat in 1935 dupa proiectul arhitectului D. Ionescu-Berechet - a ramas sa aminteasca vitejia ostasilor cazuti în luptele din zona Rucar, Dragoslavele, Valea Mare-Pravat, Câmpulung, din toamna anului 1916.

  • Istoric

    Orasul Campulung a fost intemeiat in secolul al XIII-lea de colonisti germani pentru apararea granitelor de sud ale Transilvaniei sub numele de Langenau, ultimul conducator teuton al asezarii fiind contele Laurentiu de Longo Campo. In 1330 – dupa victoria de la Posada repurtata impotriva lui Carol Robert de Anjou, regele Ungariei – Basarab I isi stabileste aici cetatea de scaun, devenind, pana in 1352, primul domnitor al statului independent Tara Romaneasca.